Folkeuniversitetet

I køkkenet med Romerne

 

 I køkkenet med Romerne

 

I køkkenet med Romerne

Det måtte jo komme, og nu er den her, kogebogen der fortæller os, hvad romerne spiste på Augustus’ tid.  Og det er på ingen måde ringe, selv om man måtte vente endnu 1500 år for at få tomaterne fra Amerika. Anne Knudsen, fhv. chefredaktør, og de lærde latinske filologer Gorm Tortzen og Tue Søvsø har gravet Marcus Apicius’ gamle kogebog frem, oversat den og derpå – efter sigende – gennemprøvet alle retter. Til stor fornøjelse. 

Den fornøjelse vil de gerne dele med os en forårslørdag i Helsingør, hvor foredrag om madkultur og ernæring vil blive stærkt krydret af de forskellige retter, der skal indtages, nogle vil være forberedte  hjemmefra, andre skal vi forsøge at lave i fællesskab. Vi vil demonstrere, hvordan retterne indtages liggende, men dog anbefale andre positioner. Slaver, som jo ellers var en helt naturlig ledsager til måltiderne, er der heldigvis konventioner, der forbyder os at stille til rådighed, men vi sørger i stedet for rigelige mængder italiensk vin og mineralvand. Det koster kr. 150 at være med til foredrag og mad, og vin  sælges til almindelig indkøbspris.

Man kan evt. forberede sig ved at anskaffe: Anne Knudsen, Tue Søvsø, Chr. Gorm Torzen: Latinsk kogebog. Gads forlag, 180 sider. Bogen kan købes med 35% rabat til kr. 162.50. Bestil evt. ved tilmelding. Bogen vil kunne afhentes på kontoret i åbningstiden fra onsdag d. 15. april.  

2017014

I køkkenet med Romerne

Gorm Tortzen, Tue Søvsø .

Lørdag 2. Maj, 17.00- 21.00

OK-Fondens bygning, Kongensgade 24

Kr. 150  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 I køkkenet med Romerne

 

I køkkenet med Romerne

Det måtte jo komme, og nu er den her, kogebogen der fortæller os, hvad romerne spiste på Augustus’ tid.  Og det er på ingen måde ringe, selv om man måtte vente endnu 1500 år for at få tomaterne fra Amerika. Anne Knudsen, fhv. chefredaktør, og de lærde latinske filologer Gorm Tortzen og Tue Søvsø har gravet Marcus Apicius’ gamle kogebog frem, oversat den og derpå – efter sigende – gennemprøvet alle retter. Til stor fornøjelse. 

Den fornøjelse vil de gerne dele med os en forårslørdag i Helsingør, hvor foredrag om madkultur og ernæring vil blive stærkt krydret af de forskellige retter, der skal indtages, nogle vil være forberedte  hjemmefra, andre skal vi forsøge at lave i fællesskab. Vi vil demonstrere, hvordan retterne indtages liggende, men dog anbefale andre positioner. Slaver, som jo ellers var en helt naturlig ledsager til måltiderne, er der heldigvis konventioner, der forbyder os at stille til rådighed, men vi sørger i stedet for rigelige mængder italiensk vin og mineralvand. Det koster kr. 150 at være med til foredrag og mad, og vin  sælges til almindelig indkøbspris.

Man kan evt. forberede sig ved at anskaffe: Anne Knudsen, Tue Søvsø, Chr. Gorm Torzen: Latinsk kogebog. Gads forlag, 180 sider. Bogen kan købes med 35% rabat til kr. 162.50. Bestil evt. ved tilmelding. Bogen vil kunne afhentes på kontoret i åbningstiden fra onsdag d. 15. april.  

2017014

I køkkenet med Romerne

Gorm Tortzen, Tue Søvsø .

Lørdag 2. Maj, 17.00- 21.00

OK-Fondens bygning, Kongensgade 24

Kr. 150  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tilmeld nu

Info

Holdnummer: 2017014
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 02-05-2020 17:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere: Gorm Tortzen
Priser:
Kursuspris DKK 150,00

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokale Sted
02-05-2020 17:00 02-05-2020 21:00 2,00 Salen Kongensgade 24
  • Start: 02-05-2020 17:00
    Slut: 02-05-2020 21:00
    Lektioner: 2,00
    Lokale: Salen
    Sted: Kongensgade 24

Underviser

Navn: Gorm Tortzen

Find vej

Adresse:
Kongensgade 24
(Salen)
Kongensgade 24
3000 Helsingør

dof