Folkeuniversitetet

Salon 2

Grundtvig – hos os og i verden. På engelsk

Ph.d. Anders Holm

Teologen Anders Holm har i mange år beskæftiget sig med Grundtvig og i 2019 udkom en udvidet udgave af hans bog, Grundtvig – en introduktion. Nu som The Essential N.F.S. Grundtvig. I den forbindelse udtalte Anders Holm: ”Jeg ser det nærmest som et borgerligt ombud for Danmark og Grundtvig-forskningen at forsøge at formidle hans tanker til resten af verden. Hans ideer og tekster er et stykke levende dansk kulturhistorie, men samtidig også en tænkning, som jeg ser et stort behov for rundtomkring i verden. Han kan være et modsvar til en faretruende udvikling. Hele verden længes efter et rum, hvori man anerkender at modsatrettede synspunkter skal kunne være til stede i samme stue, og hvor demokrati er reel samtale, ikke kun råben og skrigen, afvisning og manipulation.

Hvad det er – og også hvad det handlede om, da præsident Obamas henviste til den danske højskoletradition, da han mødtes med de nordiske statsministre for få år siden, vil Anders Holm føre os ind i, og det foregår i et internationalt miljø, inspireret af Grundtvig, på Den internationale Højskole sammen med højskolens elever. Det vil derfor også foregå på engelsk.

Salon 2

Grundtvig – hos os og i verden. På engelsk