Aftenskolernes samråd Helsingør - Foredrag

Holdnr Navn Start Start tid Ugedag Sted Pris*  
1927023 Klima-Partoutkort DKK 100,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Klima-Partoutkort

Et Klima Partoutkort giver adgang til alle 3 klima foredrag.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1927023
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 01-01-0001 00:00
Mødegange: 0
Lektioner: 0
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 100,00
1927020 De aktuelle klimaudfordringer. 18‑11‑2019 19:00 Man Kongensgade 24 DKK 50,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Vejret bliver mere ekstremt, folk sulter og dyrearter er truede.

Klimaet bliver varmere og vådere i vores områd, men mere tørt i andre dele af verden.

Det skyldes drivhuseffekten.

Forskel på vejr og klima:

Vejret forandrer sig hele tiden, og vi bemærker det i øjeblikkeligt. Vejrudsigten fortæller om morgendagens vejr. Men klimaet ændrer sig, uden vi opdager det.

Klimaet beregnes ud fra vejret over flere år. Klimaet beskriver gennemsnittet af solskinstimer, temperatur, nedbør over lang tid, Temperaturen er steget med ca. 1 grad i løbet af de sidste 30 år.

Naturlige og menneskeskabte klimaændringer:

Klimaet på Jorden påvirkes af naturlige og menneskeskabte forhold:

  • Ændringer i Jordens hældning og kredsløb rundt om Solen.
  • Forandringer i iskapperne og havisen.
  • Ændringer i de globale havstrømme.
  • Mængden af drivhusgasser i atmosfæren.

97% af alle klimaforskere, siger at de nuværende klimaændringer skyldes drivhusgasser, som udledes pga. menneskelige aktiviteter. 3% af klimaforskerne er uenige.

Drivhusgasser lægger et isolerende lag omkring Jorden. Solens kortbølgede stråler slipper igennem, men Jordens langbølgede varmestråling kan ikke slippe ud. Det kaldes drivhuseffekten.

FN's klimapanel:

Det bliver varmere, havene stiger, isen smelter hurtigere end tidligere forventet og koncentrationen af CO2 i atmosfæren er steget. Det konkluderer FN's klimapanel.

Ifølge klimapanelet vil temperaturen fortsat stige, hvis vi fortsætter med at udlede store mængder CO2 og andre drivhusgasser. Det får konsekvenser for mennesker, planter og dyr.

Klimaændringer rammer verdens fattigste:

Det er især verdens fattigste, der vil blive ramt af klimaændringerne.

Flere steder i Asien er befolkningen allerede ramt af oversvømmelser, øgrupper er i fare for at blive opslugt af havet. Sydeuropa og mange områder syd for Sahara risikerer tørke og mangel på drikkevand og afgrøder. Herved skabes grundlag for sultkatastrofer og konflikter.

Klimapanelet forudser i deres seneste hovedrapport, at flere mennesker må forlade deres hjem, derfor vil se flere klimaflygtninge.

Fossile brændsler og landbrugets udledninger

Flere biler, fladskærme, computere, tablets, smartphones, elkogere kræver stadig mere energi, hvoraf en stor del stadig stammer fra kul, olie og gas.

Gødningsforbrug i landbruget udleder lattergas, køer metan.

Begge er også drivhusgasser.

Ved lektor og formand for Danmarks Naturfrednings Forening Helsingør

Helle Øelund

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1927020
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 18-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Helle Øelund
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
1927021 Landbruget og den grønne omstilling 28‑11‑2019 19:00 Tor Kongensgade 24 DKK 50,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Landbruget og den grønne omstilling.

Hvordan ser en landmand på de muligheder/udfordringer der er i hele klima/bæredygtigheds diskussionen. I en verden med stigende befolkningstal og derfor et større behov for fødevarer står landbruget overfor at skulle producerer mere på en bæredygtig måde. Kan man spise sig klimavenlig og hvilke dilemmaer er der i at gå klima vejen.

Landmand og formand for Nordsjællands landboforening Lars Jonsson giver sit bud på dette.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1927021
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
1927022 Klima, fødevarer og forbrugsvaner. 03‑12‑2019 19:00 Tir Kongensgade 24 DKK 50,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Kan vi spise os til et bedre klima og få et sundere liv i bonus?

 

En stor del af vores klimapåvirkning som forbrugere kommer fra vores forbrug af fødevarer.

Men sammenhængen mellem vores fødevarevalg og klima- og miljøpåvirkning er tit overraskende.

Er økologi bedre end konventionelle produkter?

Hvor meget betyder afstanden mellem produktion og forbrug?

Hvilke ændringer i forbrugsmønstrene er på vej hos yngre generationer?

Kommer vores fødevarer til at se fundamentalt anderledes ud i fremtiden, eller vil vi mon vende tilbage til fortidens lokale og sæsonprægede køkken? Mit oplæg vil basere sig på ny viden om sammenhæng mellem bæredygtighed og fødevareproduktion samt indsigt i udvikling af danskernes forbrugsvaner set ud fra Coops salgstal.

 

Ved CRS-Chef i COOP

Thomas Roland

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1927022
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-12-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00